Пленарни говорници

Др Рудолф Клајн
Универзитет Обуда, Факултет за архитектуру Миклош Ибл 
Будимпешта, Мађарска

Рудолф Клајн је професор историје архитектуре 19. и 20. века на Универзитету Обуда у Будимпешти, раније на Универзитету у Тел Авиву, Школи за архитектуру Давида Азриелија, Хебрејском универзитету и Академији за уметност и дизајн Безалел.
Истражује синагоге из 19. века и јеврејска гробља у централној Европи, као и јеврејски допринос секуларној архитектури од њене ране појаве до покрета са краја 20. века. Аутор је и коаутор 12 књига из области теорије и историје архитектуре. Своје највеће дело, обимну књигу под називом Синагоге у Мађарској 1781-1918. објавио је 2017. године. Следеће, 2018. године објавио је прву свеобухватну књигу о јеврејској погребној уметности из 19. века под називом Jеврејска гробља у метрополама Централне и Источне Европе у издању Међународног савета за споменике и локалитете (ICOMOS) из Немачке. Тренутно ради на великој књизи о синагогама у Хабсбуршком царству, као и на књизи о јеврејској четврти у Будимпешти из 20. века, познатој под називом „Баухаус штетл”.


Др Сава Чвек

Председник, SCA Development International Inc.
Универзитет Харвард,
Бостон, Масачусетc, САД
Вентворт технолошки институт, Бостон, Масачусетc, САД
Род Ајленд школа за дизајн, Провиденс, Род Ајланд, САД

Др Сава Чвек је алумни Факултета примењених уметности у Београду и почасни доктор технологије производње Вентворт института у Бостону. Стекао је звање мастер архитектуре на Универзитету Харвард. Оснивач је и председник компаније SCA Development International Inc., где креира производе који се одликују јединственим дизајнерским приступом и високим ергономским квалитетима. Његови пројекти намештаја добили су највише награде у Сједињеним Државама, као и у свету, а укључени су у колекције Музеја савремене архитектуре у Чикагу и Музеја модерне уметности у Њујорку. Столица САВА је добила награду RED DOT Award, Есен, Немачка. Сава Чвек је дубоко заинтересован за везу између професије дизајнера и глобалног пословног развоја. Пионир је концепта отвореног модела дигиталне зрелости (ODMM ) и кроз свој рад у области дизајна, инжењерства и управљања производњом, бројним америчким и европским компанијама помаже у постизању успешних партнерских односа са компанијама на Тајвану, Јапану, Хонг Конгу, Кини и Кореји. Учесник је ХСМ Светског пословног форума 2006, 2007, 2008 и 2009. године. Др Сава Чвек је гостујући предавач на Одељењу за индустријски дизајн Школе за дизајн Род Ајленд, и ментор је на Харвардкој Високој школи за дизајн и Вентворт технолошком институту. Члан је Америчког Института за архитектуру и Америчког удружења за индустријски дизајн.


Др Стефано Ридолфи
Универзитет Сапиенца у Риму
Рим, Италија

Стефано Ридолфи је физичар посвећен дизајнирању и развоју иновативних научних инструмената који се примењују на културно наслеђе и написао је више од 100 чланака и поглавља у књигама у вези са оптимизацијом и употребом преносних система који раде на принципу енергетски дисперзивне рентгенске флуоресценције (ED-XRF). Његово тренутно поље истраживања је побољшање микро флуоресцентних рентгенских преносних система (XRF) за „ин ситу“ анализе, макро XRF за елементарно снимање и развој специфичних стандардних процедура за анализу древних металних предмета, полихромних површина и материјала сличних камену. Предаје на Универзитету Сапиенца и директор је центра за дијагностичку анализу Арс Менсура у Риму, која је посебно посвећена развоју и употреби преносних неинвазивних система за анализу културне баштине. Његово истраживачко интересовање било је усмерено на развој недеструктивних техника, примењену нуклеарну физику, снимање и обраду снимака, археометрију и конзервацију.


Емануел Бреон
Музеј француских споменика
Париз, Француска

Витез уметности и писма, члан Корифеја Ил-д-Франса, члан Одељења комитета за покретне објекте, От-де-Сен, члан Удружења конзерватора јавних збирки Француске (председник Федерације Одсек Ил-д-Франс у трајању од 3 године), уредник СНДП Ревије, председник Удружења Ар Деко Француске.
Главни кустос баштине и шеф одељења за сликарство Музеја француских споменика у Центру архитектуре и баштине (la Cité de l’Architecture et du Patrimoine), Палата Шајо, Париз. Од априла 2011. директор Националног музеја Оранжерије / Тиљери; од 2008. до 2011. директор општинских музеја Булоњ-Бијанкур; од 1983. до 2008. године: Музеј тридесетих, Музеј баште Пол Ландовски, Атеље Жозеф Бернард, Музеј Пол Белмондо. Оснивач је Музеја тридесетих година отвореног 1998. године. Иницијатор архитектонског путовања тридесетих година у Булоњ-Бијанкур (1985) (Ле Корбизије, Мале-Стеван, Пату, Пере, Форе-Дижарик, Тони Гарније…). Музеј тридесетих добио је Гран При за туризам 2002. и Награду за културу хендикепираних за посебан дочек на знаковном језику. Творац је музеја Пол Белмондо и фигуративне скулптуре двадесетог века, који је отворен је 15. септембра 2010.
Емануел Бреон је награђен Хулевиговом наградом Академије ликовних уметности, Наградом критичара Њујорка за изложбу Рилман, геније Ар Декоа представљеној у Метрополитаен музеју.
Књиге:  Claude-Marie, Edouard et Guillaume Dubufe, Portraits d’un siècle d’élégance parisienne: Editions de la Délégation Artistique de la Ville de Paris, 1988; Boulogne-Billancourt, Ville des Temps Modernes: Editions Institut Français d’Architecture, 1992; Juan Gris et les Dimanches de Boulogne: Editions Herscher, 1992; Henry Arnold, sculpteur: Editrente, 1993; Enrico Campagnola, sculpteur: Editrente, 1995; L’Art des Années 30: Editions Somogy, 1997; L’Art des Années 30: Editions France Loisirs, 1998; Paul Belmondo, La Sculpture Sereine: Editions Somogy, 1997; Paul Belmondo, Le Dessin pour Passion: Editions Paris-Musées, 2000; Charles, Pierre et Mathilde Lenoir: Editrente, 2002; Jacques-Emile Ruhlmann, Les Archives: Editions Flammarion, 2001; Henri Delcambre, sculpteur: Editions Somogy, 2006; Gaston Suisse, laqueur Art Déco: Editions Somogy, Paris 2013; L’Ambassade de France à Belgrade, un chef d’œuvre Art Déco: Editions Internationales, Paris 2013; Enrico Campagnola, Editions Somogy, 2016; Paris Art Déco: Editions Somogy, 2017; Robert Humblot: Editions Somogy, 2017; Palais de Chaillot, Palais Art Déco: Editions Mare et Martin, 2018; Pierre Cruèges, décorateur: Editions Somogy 2018; L’Ambassade de France à Ottawa: Editions Internationales, 2018.
Емануел Бреон је аутор бројних изложби међу којима се истиче изложба „1925. кад је Ар деко завео свет” (Quand l’Art Déco séduit le monde), Париз 2013.