Изложбa

Галеријa N.O. Concept
Поенкареова 3, Београд
10 – 23. септембар 2021.
Отварање у петак, 10. септембра у 19 ч.

И ове године се у оквиру конференције СмартАрт 2021 – „Уметност и наука у примени: искуство и визија” одржава изложба у периоду од 10. до 23. септембра 2021. године у Галерији N.O. Concept у Београду са свечаним отварањем 10. септембра у 19 ч.  

Изложба као интегрални део СмартАрт Конференције упознаје публику са иновацијама, потенцијалима и изазовима појединачних и колаборативних пракси које естетизују, оплемењују нашу свакодневицу и животни простор, али покрећу и нуде решења за актуелна друштвена питања и проблеме, истичући позицију уметника и дизајнера као значајног актера у друштвеним токовима данашњице.

Изложба ове године представља радове младих аутора, који су највећим делом своје идеје покренули и реализовали у оквиру студија. Један од циљева изложбе јесте да се младим ауторима пружи простор, подстицај и инспирација за њихове властите праксе и реализацију идеја које иновирају и решавају различите проблеме савременог контекста.

Према речима кустоскиње изложбе, одабрани радови ослушкују конкретне проблеме и нуде решења која су уједно и одговор на сложени контекст али и подстрек за даља иновирања у том пољу. Поједини радови пак својом отвореношћу нуде простор за учешће, за размишљање о горућим и релевантним питањима данашњице, те кроз свој језик и интерактивну граматику, а трагајући за истинама, пружају и нама уметнички подстицај надахнуће за свесније перцепције, тумачења и предвиђања. Фузијом и међудејством уметности, дизајна, науке, дигиталне технологије, аутори су дали могући одговор али и покренули преиспитивање узрока и последица различитих патерна размишљања и понашања. Понудили су дела као могући простор и средство за схватање, тумачење и уобличавање живота, околине и нас самих, а које бисмо могли да прихватимо као потенцијалне чиниоце који ће преобликовати друштво.

Кустос изложбe:
Милица Перић

Уметнички савет изложбе:
доц. Биљана Бранковић, ФПУ
доц. Леонора Векић, ФПУ
ванр. проф. Љубица Јоцић Кнежевић, ФПУ
доц. Тамара Панић, ФПУ
доц. Ана Продановић, ФПУ

 

 

Каталог изложбе